به گزارش یزدفردا: اداره کل دامپزشکی گیلان با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنههای ناقل بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، پیشگیری از این بیماری مهلک و خطرناک را ضروری دانست و به کلیه شهروندان در خصوص رعایت توصیههای بهداشتی دامپزشکی تأکید کرد.
این بیماری ویروسی که از طریق گزش کنههای آلوده یا تماس با خون و بافت حیوانات مبتلا به ویژه دامها به انسان منتقل میشود، میتواند با مصرف گوشت و فرآوردههای دامی غیربهداشتی نیز شیوع یابد.
این اداره کل راههای انتقال و پیشگیری از این بیماری را تشریح کرد:
۱- تماس مستقیم با دام آلوده (به ویژه هنگام ذبح، پوستکنی یا حمل لاشه)
۲- گزش کنههای آلوده که در فصل گرما فعالتر میشوند
۳- مصرف گوشت و جگر خام یا نیمهپخته حیوانات مبتلا که ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند
۴- تماس با خون و ترشحات بدن فرد بیمار.
راهکارهای پیشگیری:
۱- گوشت مورد نیاز خود را فقط از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنید
۲- از مصرف گوشتهای بازرسینشده، ذبح خارج از کشتارگاه و جگر خام خودداری کنید
۳- گوشت و جگر را به طور کامل بپزید (حرارت بالا ویروس را از بین میبرد)
۴- هنگام ذبح دام یا تماس با گوشت خام، از دستکش و ماسک استفاده کنید
۵- دامها را به طور مستمر و طی برنامهریزی منظم سمپاشی کنید تا از شیوع کنهها جلوگیری شود
۶- با رعایت اصول بهداشتی و خودداری از مصرف محصولات دامی غیرمطمئن، از سلامت خود و جامعه محافظت کنید.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 03,ژوئیه,2025